Després de quasi deu anys allunyats dels escenaris, tots els indicis semblen indicar que el popular grup Sopa de Cabra tornarà a estar a la carretera d’aquí ben poc. Qui havia dit que després de Sangtraït, Sau o Sopa de Cabra la música en català havia sofert una davallada? Amb el retorn de Sopa de Cabra i la recent gira de Brams (que va tornar a formar el grup l’any passat), el panorama musical en català tornar a estar a l’avantguarda.
Malgrat la música en català no ha tingut grans grups com els anteriorment esmentats, una colla de formacions s’han donat a conèixer en els últims anys canviant l’estil de la nova cançó en català.
D’aquesta manera trobem que la música d’autor torna a estar de moda. Noms com Cesk Freixas, Pau Alabajos, Jordi Montañez han marcat empremta per demostrar que la cançó protesta encara s’escriu en català. Les reivindicacions per la llengua, la cultura, el patrimoni, el territori no són temes extingits per la fornada de nous cantautors catalans.
També trobem grups com Sanjosex, Els amics de les arts, Antonia Font i Manel quan han revolucionat el panorama musical del país. En poc més de dos anys aquests tres grups han canviat la concepció que escoltar música en català no queda resignat a les persones que escoltaven rock català en els seus anys de màxima glòria, sinó que han aconseguit que tota una generació de joves que havien crescut sense un referent musical en català hagin pogut agafar el gust per aquesta música.
La notícia del reagrupament de Sopa de Cabra ha coincidit amb la magnifica notícia de l’estrena del nou disc de Manel que sortirà a la venda el proper 15 de març: 10 milles per veure una bona armadura. Aquest serà el segon disc del grup que després de Els millors professors europeus ha fet un camí rècord en el panorama musical català gràcies a la bona acollida que han tingut entre el públic.
Així podem afirmar que la música en català no s’acaba, que està en el seu moment de màxima esplendor. Cantautors, grups de rock, folk, pop... Tots els estils poden cantar amb accent català.